בדיקת זוויג

בבדיקת זוויג (מין), מוגברים שני אזורים, המצויים על כרומוזומי המין הנקבי והזכרי. אזורים אלה שמורים יחסית בין מיני הציפורים ולכן הבדיקה מתאימה לרוב המוחלט של הציפורים. בציפורים, לזכר יש שני כרומוזומי מין זהים ( WW ) ולכן מתקבל תוצר אחד ואילו בנקבה יש שני כרומוזומים שונים ( W ו Z ) כך שמתקבלים שני תוצרים. המרווח והשונות בין התוצרים קטן מאוד ומחייב רגישות ודיוק מריבים. התאמה נכונה של תנאי הבדיקה, מכשור מתקדם ואיכות DNA גבוה, מאפשרים דיוק רב של מעל 99%. חשוב להקפיד לנקות היטב את אזור הדגימה (בבעל החיים) ולא לגעת בנייר הבדיקה בחלקו התחתון (אזור הדיגום) על מנת לא לזהם בין פרטים שונים. זיהום מינימאלי של דם או אבק נוצות מנקבה לדגימה של זכר יכול להוביל לתוצאה שגויה בגלל רגישות הבדיקה.

מומלץ לרשום את פרטי הציפור כולל סוג (מין) ופרטים מזהים על מנת לאפשר למעבדה להתאים בדיוק רב יותר את הרצפים לסוג הציפור ועל מנת להקל על זיהוי הציפורים לאחר הבדיקה. כל פרט שנמסר יופיע באישורי הבדיקה כולל שם השולח סוג הציפור ופרטים מזהים (טבעת, שבב, כלוב וכו'). למעבדת קרניאלי ניסיון רב של אלפי ציפורים מציפורי שיר נדירות, כול מיני התוכים, עופות דורסים ועד פינגווינים. הבדיקה פשוטה זולה ואמינה.

 

דוגמה של ג'ל לבדיקת זוויג בציפורים:




קרניאלי וט בע"מ רפואה וביוטכנולוגיה - המחלקה לאבחון מולקולרי וטרינרי | ת.ד 1121 קרית טבעון, 36015 | טלפון: 04-9536166 | דוא“ל: info@karnieli.com

הצהרת נגישותהאתר נבנה על ידי אינדיגו עיצוב ואתרים